Zuppa di carne trita e lenticchie con purea di patate

Zuppa di carne trita e lenticchie con purea di patate

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • di olio di oliva
    1 cucchiaio
  • di carne trita di manzo
    300 g
  • di lenticchie secche (ad es. Beluga, cottura: 20 minuti)
    120 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi (400 g)
    1 scatola
  • di acqua
    250 g
  • di dado di carne per brodo (per 0.5 l)
    2 cubetti
  • di uvetta sultanina
    2 cucchiai
  • di farina per pane
    1 cucchiaio
  • di crauti, cotti
    500 g
  • di patate a pasta farinosa pelate, a pezzi (2 cm)
    700 g
  • di burro, non salato
    20 g
  • di sale
    ¾ cucchiaino
  • di latte
    150 g
  • di panna acida
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 618 kcal / 2588 kJ
Białko 33.1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...