Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Tuna
- 500 - 600 g tuna, sashimi grade, raw, diced (1 cm)
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 30 g soy sauce
- 25 g sesame oil
- 15 g rice vinegar
- 5 g toasted sesame seeds
- 1 spring onion, thinly sliced (5 mm)
Sriracha Mayonnaise
- 200 g mayonnaise
- 20 - 30 g sriracha sauce, to taste
- 20 g freshly squeezed lime juice
Assembly
- 260 g white cabbage, cut in pieces (5 cm)
- 10 g fresh coriander leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 3 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 150 g Japanese rice crackers
- 1 avocado, diced (1 cm)
- black sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1801 kJ / 432 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Teriyaki Salmon Burgers
45 min
Fish Tacos
45 min
Peruvian Ceviche
1h 15min
Venezuelan Shredded Chicken with Arepas
40 min
Salmon tartare
25 min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
25 min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 min
Chicken Tacos al Pastor
45 min
Margarita
10min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 min
Cucumber Margarita
10min
Lavender Fizz
1h 5min