![Tuna Poke Nachos Tuna Poke Nachos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DB390FCC-85E3-4D74-B5F0-4AF3BBB6069A/Derivates/069ae681-ad92-40a5-8a19-cdaf69fba723.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Tuna
- 500 - 600 g tuna, sashimi grade, raw, diced (1 cm)
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 30 g soy sauce
- 25 g sesame oil
- 15 g rice vinegar
- 5 g toasted sesame seeds
- 1 spring onion, thinly sliced (5 mm)
Sriracha Mayonnaise
- 200 g mayonnaise
- 20 - 30 g sriracha sauce, to taste
- 20 g freshly squeezed lime juice
Assembly
- 260 g white cabbage, cut in pieces (5 cm)
- 10 g fresh coriander leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 3 spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 150 g Japanese rice crackers
- 1 avocado, diced (1 cm)
- black sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1801 kJ / 432 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Piñarita
5 Min
Fresh Prawn Spring Rolls
1h
Jalapeño Popper Dip
1h 10min
Fish Tacos
45 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Summer Rolls with Peanut Sauce
1h
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
25 min
Tuna Avocado Bowl
50 dk
Blueberry Rosemary Smash
10min
Asian Steamed Side of Salmon
1 godz. 45 min
Ramen Noodle Soup
40 min
Coconut-crusted King Prawns with Citrus Mustard Dip
45 min