Filet-Sauerkraut-Topf
TM6 TM5

Filet-Sauerkraut-Topf

4.5 (207 ocen)

Składniki

  • 200 g Zwiebeln, halbiert
  • 50 g Butter, in Stücken
  • 700 g Schweinefilet, gewürfelt (2 cm)
  • 250 g Sauerkraut, abgetropft
  • 250 g Champignons, halbiert, größere geviertelt
  • 250 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • 20 g Mehl
  • 60 g Tomatenmark
  • 200 g Sahne
  • 25 g Cognac
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 1 TL Zucker
  • 20 g körniger Senf
  • 1 EL Thymianblättchen, frisch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1471 kJ / 352 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy