Filet-Sauerkraut-Topf

Filet-Sauerkraut-Topf

4.5 252 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Schweinefilet gewürfelt (2 cm)
    700 g
  • Sauerkraut abgetropft
    250 g
  • Champignons halbiert, größere geviertelt
    250 g
  • Wasser
    250 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Mehl
    20 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Sahne
    200 g
  • Cognac
    25 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    1 TL
  • körniger Senf
    20 g
  • Thymianblättchen, frisch
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 30 g
Kalorie 1471 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...