Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schoko-Kirsch-Teig
- 100 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 250 g Butter, in Stücken
- 310 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 5 Eier
- 80 g Milch
- 60 g Kakaopulver
- 350 g Mehl
- 1 Päckchen Backpulver
- 1 Glas Sauerkirschen (Schattenmorellen, Abtropfgew. 370 g)
- 25 g Speisestärke
Amarettini-Streusel
- 180 g Mehl
- 160 g Zucker
- 120 g Butter, in Stücken
- 70 g Amarettini
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2006 kJ / 479 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Erdbeer-Amarettini-Kuchen
4 Std. 30 Min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20min
Blaubeer-Blondies
1h
Schoko-Nuss-Kuchen mit Mango
2 Std. 40 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1h 20min
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Lebkuchen-Preiselbeer-Muffins
35 min
Apfelkuchen satt
1h 30min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min