Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 1 TL Zucker
- 300 g Wasser
- 500 g Roggenmehl, Type 1150
- 1 ½ TL Salz
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Apfel (ca. 150 g), geviertelt
- 30 g Olivenöl
- 3 TL Senfkörner
- 2 TL Estragon, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 554 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Vitalbrot
1j 10 menit
Dinkelbrot
1 Std. 30 Min
Bierbrot
2 Std.
Leinsamenbrot
1 Std. 30 Min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.
Stangenbrot mit Schafskäse
1 Std. 25 Min
Sonnenblumenbrot
1 Std. 20 Min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Scharfes Kräuterbrot
2 Std.
Dinkel-Hafer-Brot
1j 10 menit
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1h 15min