Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Zwiebel-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
16 Scheiben
Składniki
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Zucker1 TL
-
Wasser300 g
-
Roggenmehl Type 1150500 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Apfel (ca. 150 g), geviertelt1
-
Olivenöl30 g
-
Senfkörner3 TL
-
Estragon, getrocknet2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
554 kJ /
132 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Bierbrot
2 godz.
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Tomatenbrot
2 godz.
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1 godz.
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Scharfes Kräuterbrot
2 godz.
Sauerkraut-Stangenbrot
2 godz.
Burgunderbrot
4 godz. 30 min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 godz.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min