![Rosenkohl-Feta-Omelette Rosenkohl-Feta-Omelette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6610E85-610E-4879-A7DE-4259A888A158/Derivates/bd58fc07-d079-4adc-88f4-826554772e93.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rosenkohl, halbiert
- 4 Eier
- 80 g Milch
- ¼ TL Muskat
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 500 g Wasser
- 20 g Walnüsse, gehackt
- 90 g Schafskäse, light, zerbröselt
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1588 kJ / 380 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1h 30min
Weihnachtlicher Rotkohlsalat
40p
Rosenkohl-Auflauf
1h
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1h 15 min
Spitzkohlröllchen mit Senf-Sojasauce
45p
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1óra 20p
Grüne Blumenkohlsuppe
30p
Rote-Bete-Brokkoli-Quiche
40p
Linsensalat mit Camembert, Roter Bete und Weintrauben
1óra 10p
Kohlrabitaler mit pikantem Omelette
30p
Blumenkohl-Rotkohl-Salat
25p
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40p