Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mandeln
- 50 g Schalotten
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 1 Zitrone, unbehandelt, klein, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 g Olivenöl
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 Prisen Pfeffer
- 500 g Wasser
- 450 g grüne Bohnen, ganz oder halbiert, nach Geschmack
- 200 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10 dk
Blumenkohlsalat
40min
Bohnen-Tomaten-Salat mit Speck
40min
Blumenkohlsalat mit Joghurt-Sauce und Halloumi
35min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 dk
Rosenkohlsalat
25 Min
Blumenkohl-Zucchini-Salat
15min
Rosenkohl-Auflauf
1h
Weißkohlsalat mit Kichererbsen und Curry-Joghurt-Dressing
3 godz. 15 min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20min
Blumenkohl-Cashew-Salat
45min
Rote-Bete-Salat
1h 15min