Bohnensalat mit Feta

Bohnensalat mit Feta

3.9 314 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Mandeln
    40 g
  • Schalotten
    50 g
  • Petersilie abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    6 Stängel
  • Zitrone unbehandelt, klein, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Wasser
    500 g
  • grüne Bohnen ganz oder halbiert, nach Geschmack
    450 g
  • Feta zerbröselt
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1497 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...