Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 400 g Wasser, lauwarm
- 700 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 50 g Olivenöl
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Zucker
Belag
- 3 EL Olivenöl
- 2 Eigelb, verquirlt
- 300 g Feta, in Stücken
- 1 Bund Thymian, abgezupft
- 1 Glas Peperoni, rot (370 g), mild, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 715 kJ / 171 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Calzone mit Tomaten, Käse und Schinken
2h 50min
Pizzette "Tricolore"
1 Std. 30 Min
Focaccine
2 Std.
Pizzarolle
1 Std. 40 Min
Fladenbrot Quattro Formaggi
40min
Käseecken
2 Std. 30 Min
Spanische Pizza
1 Std. 20 Min
Sesam-Crostini
30min
Gefüllte mediterrane Baguettes
3 Std. 10 Min
Pizza Frescolina
1 Std. 40 Min
Teigtaschen mit Paprika und Tomate
2 Std.
Kartoffelblumen
1 Std. 30 Min