Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 400 g Wasser
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 2 TL Zucker
- 750 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
-
30
g Rapsöl
lub 30 g Sonnenblumenöl - 2 TL Salz
Tomatenbutter und Fertigstellung
- 2 Knoblauchzehen
- 15 Basilikumblätter, frisch
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5483 kJ / 1310 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 156 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 11.2 g
Alternatywne przepisy
Kräuterfaltenbrot
1h 10min
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Pull Apart Bread
2 Std. 50 Min
Pesto-Mozzarella-Rollkuchen
2h
Pesto-Schleifen
2h 40 min
Mini-Zupf-Pizzen
1h 45 min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1h 50min
Pesto-Ähre
40 min
Käse-Kräuter-Striezel
1 godz. 35 min
Ajvar-Röllchen
2 Std. 20 Min
Partyähre
1h 50min
Knoblauch-Faltenbrot
1h 10min