Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Mehl
- 180 g Zucker
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 600 g Sahne
- 300 g Milch
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 ½ Pck. Vanillepuddingpulver
- 5 Äpfel, säuerlich, geschält, geachtelt, entkernt (ca. 750 g)
- 5 Quitten, geschält, geachtelt, entkernt (ca. 900 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1378 kJ / 329 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Quitten-Muffins
1sa 35 dk
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Gedeckter Quittenkuchen
3h 30min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Quitten-Marzipan-Schnecken
2 Std. 20 Min
Ingwer-Quitten-Streusel
1 godz. 5 min
Aprikosenkuchen
1sa 10 dk
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Zwetschgenkuchen
2 Std.