Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 TL Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 1000 g Äpfel, geviertelt
- 1 TL Zimt
- 100 g Zwieback, in Stücken
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
- 50 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 18408 kJ / 4397 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 512 g
- Tłuszcz
- 235 g
- Błonnik
- 33.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Zwetschgen-Swirl-Kuchen
3h 40min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Weintrauben-Muffins
30min
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1h 10min
Kirsch-Klecks-Kuchen
1h
Heidelbeertorte mit Streuseln
1h
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min