Weihnachtskuchen Linzer Art

Weihnachtskuchen Linzer Art

4.0 55 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 Stücke

Składniki

  • Mandeln, gemahlen z.B. von Dr. Oetker
    150 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    225 g
  • Backpulver z.B. Backin von Dr. Oetker
    1 gestr. TL
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker z.B. von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Pflaumenmus
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1554 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...