Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 600 g di semola di grano duro
- 100 g di patate, cotte, a pezzi
- 320 g di acqua, tiepida
- 2 cucchiaini di sale
-
15
g di lievito fresco
lub ½ bustina di lievito secco
Farcitura
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
- 100 g di peperone giallo, a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di peperone rosso, a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di zucchina, a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di melanzana, a pezzi (1-2 cm)
- 250 g di funghi champignon, freschi, a fette
- 1 cucchiaino di sale
- 2 rametti di basilico, fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Nessuna valutazione
Mousse veloce al caffè
5min
Tagliatelle ai funghi
1h
Pennette allo zafferano e gamberetti
30min
Penne broccoli, salsiccia e olive
40min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Tortini mediterranei alle verdure
Nessuna valutazione
Rotolo al prosciutto e formaggio
55p
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Cake al limone sofficissimo
1h 30min