Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Spitzkohl (ca. 300 g), in Stücken (4 cm)
- ¾ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Zucker
- ½ TL Chiliflocken
- 2 EL Olivenöl
- 1 EL Apfelessig
- 20 g Oliven, schwarz, entsteint
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 250 g Fladenbrot
- 1 Avocado, reif, in Stücken (3 cm)
- 200 g körniger Frischkäse
- 20 g Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coleslaw
10 Min
Bunter Rettichsalat
1 Std. 10 Min
Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse
40 Min
Blumenkohlsalat
40 Min
Rotkohl-Slaw
50 Min
Krautsalat mit Leberkäse
25 Min
Griechischer Weißkrautsalat
2 Std. 15 Min
Tomatensuppe
45 Min
Spitzkohl-Paprika-Salat
10 Min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 Min
Radieschen-Dip
10 Min
Rotkohlsalat
2 Std. 20 Min