Sellerieschnitzel mit Parmesan-Panade und Joghurtsauce

Sellerieschnitzel mit Parmesan-Panade und Joghurtsauce

4.4 605 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Weißbrot oder Toastbrot, altbacken, in Stücken
    80 g
  • Wasser
    500 g
  • Salz und etwas mehr für die Selleriescheiben
    ½ TL
  • Kartoffeln in Stücken
    700 g
  • Knollensellerie (ca. 800 g), in Scheiben (1,5 cm)
    1
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Mehl
    50 g
  • Eier verquirlt
    2
  • Butterschmalz zum Braten
Joghurtsauce:
  • gemischte Kräuter z.B. Petersilie, Schnittlauchröllchen, Dill o.ä.
    ½ Bund
  • Sahnejoghurt
    300 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Curry
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 2208 kJ / 527 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 11.5 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...