Spargelflammkuchen mit Walnüssen

Spargelflammkuchen mit Walnüssen

4.6 676 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl
    230 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ¼ TL
Belag
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Frischkäse
    250 g
  • Muskat, gerieben
    2 Prisen
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • grüner Spargel untere Drittel geschält, längs in dünnen Scheiben (2 mm), Spargelköpfe längst halbiert
    400 g
  • Walnusshälften
    60 g
  • Feta in kleinen Stücken
    100 g
  • Zucker
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 685 kcal / 2869 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...