
Wersje kompatybilne
Tomaten-Paprika-Pisto als Gemüseergänzung zu Parmesan-Polenta-Rauten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g grüne Paprika, geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g natives Olivenöl
- 1 Dose stückige Tomaten à 800 g (oder 2 Dosen à 400 g)
-
2
getrocknete Pflaumen, entsteint
lub 30 g Honig - 1 gestr. EL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Gebratene Polenta mit Letscho
55 Min
Polenta mit Gemüse
1 Std. 30 Min
Polenta
30min
Pikante Sterzschnitten
55 Min
Polentaschnitten mit Gemüse
45 min
Minestrone mit Cannellini-Bohnen
40 min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45 min
Polenta mit Spinat und Käse
1 Std.
Linsotto mit Speck und Pilzen
50 min
Melanzane alla Parmigiana
1h 10 min
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 min