Schwäbische Käseknöpfle-Suppe

Schwäbische Käseknöpfle-Suppe

3.5 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken (2 cm)
    150 g
  • Vollkornbrötchen altbacken, trocken, in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Butter weich
    50 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Muskat
    2 - 3 Prisen
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Petersilie gehackt
    2 TL
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Schnittlauch in Röllchen
    4 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1356 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...