Urządzenia i Akcesoria
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Emmentaler in Stücken (2 cm)150 g
-
Vollkornbrötchen altbacken, trocken, in Stücken (2 cm)100 g
-
Butter weich50 g
-
Ei1
-
Salz1 TL
-
Muskat2 - 3 Prisen
-
Pfeffer1 Prise
-
Petersilie gehackt2 TL
-
Wasser1000 g
-
2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Schnittlauch in Röllchen4 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
1356 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Auf die Schnelle
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gemüsecremesuppe
1 godz. 15 min
Kartoffelcremesuppe
40 min
Käsekartoffeln vom Backblech
1 godz. 20 min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Brotknöpfle mit Salat
1 godz.
Waliser Käsetoast
25 min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1 godz.
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Tomatenreis
30 min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 min
Geröstete Grießsuppe
20 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min