Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Flammkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl200 g
-
Butter kalt, in Stücken100 g
-
Wasser kalt (evtl. mit Eiswürfeln kühlen)70 g
-
Salz1 TL
Belag
-
Kartoffeln in Stücken450 g
-
Olivenöl50 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Thymian½ Bund
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Schinkenwürfel100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
390 kJ /
93 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kartoffeln satt
14 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Badischer Flammkuchen
1 godz.
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1 godz.
Kartoffelquickie
40 min
Brotfrikadellen
25 min
Käsekartoffeln vom Backblech
1 godz. 20 min
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1 godz.
Kartoffel-Käse-Pizza mit Salbei
1 godz.
Tomatenspätzle
15 min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1 godz.
Hackfleischpfannkuchen mit Salat
1 godz. 15 min
Landjäger-Pfannkuchen
40 min
Kartoffel-Knoblauch-Tarte
1 godz. 30 min