Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 70 g Wasser, kalt (evtl. mit Eiswürfeln kühlen)
- 1 TL Salz
Belag
- 450 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 1 TL Zitronensaft
- ½ Bund Thymian
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Schinkenwürfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 390 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Überbackene Frühkartoffeln mit Schinken und Erbsen
1h 20min
Nürnberger Fladen vom Grill
2h 10 min
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1h
Spinat-Pfannkuchen-Torte
1hod. 15min
Erdäpfel-Spinat-Krapfen
1h 25min
Käsekartoffeln vom Backblech
1h 20min
Landjäger-Pfannkuchen
40 min
Pizza mit Kartoffeln
1h 30min
Spaghettitorte
45 min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1h
Kartoffel-Auflauf "Venezia"
1h 20min
Brot-Leberkäse-Auflauf
1h