Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele
- 100 g Milch
- 8 Scheiben Toastbrot, entrindet
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 1 Ei
- 2 Eigelb
- 1 TL Salz und Salz zum Kochen der Nocken
- 2 Prisen weißer Pfeffer
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 3 Knoblauchzehen
- Wasser zum Kochen der Nocken
- 300 g Mozzarella, in Scheiben (5 mm)
- 6 - 8 Scheiben Bacon, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2847 kJ / 680 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
40 min
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1 godz. 30 min
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2 godz. 10 min
Frühlingstarte
1h 40min
Lachsbratlinge mit Gruyère und Salat
1 godz. 5 min
Gnocchi alla romana
1 Std.
Hackfleisch-Pfannkuchen
1h 10min
Gemüse-Hackfleisch-Strudel
2h
Pfannkuchenröllchen mit Lachs auf Spinat
1 Std.
Spinat-Käse-Spätzle
20min
Crespelle
1 godz. 30 min
Kürbis-Cannelloni
1h 10min