Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Bund Basilikum, ohne Stiele
- 100 g Milch
- 8 Scheiben Toastbrot, entrindet
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 1 Ei
- 2 Eigelb
- 1 TL Salz und Salz zum Kochen der Nocken
- 2 Prisen weißer Pfeffer
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 3 Knoblauchzehen
- Wasser zum Kochen der Nocken
- 300 g Mozzarella, in Scheiben (5 mm)
- 6 - 8 Scheiben Bacon, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2847 kJ / 680 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2 godz. 30 min
Kräuter-Kaiserschmarren mit Rahmpilzen
40 min
Pfannkuchenröllchen mit Lachs auf Spinat
1h
Badischer Kartoffelauflauf mit Ziegenkäse
1 godz. 40 min
Frische Gnocchi mit Taleggiosauce
2 godz.
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1 godz. 30 min
Kartoffel-Käse-Pizza mit Salbei
1h
Gnocchi alla romana
1h
Spinat-Käse-Spätzle
20min
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1 godz. 40 min
Spaghettitorte
45min
Crespelle
1 godz. 30 min