Pizzarolle mit Chili, Pilzen und Paprika

Pizzarolle mit Chili, Pilzen und Paprika

3.9 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 Scheiben

Składniki

Teig
  • Wasser
    220 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Weizenmehl Type 550
    400 g
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Salz
    1 geh. TL
Füllung
  • natives Olivenöl
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • gelbe Paprika in Würfeln (1 cm)
    60 - 80 g
  • rote Paprika in Würfeln (1 cm)
    60 - 80 g
  • Champignons geputzt, in dünnen Scheiben
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • frische Chili entkernt
    2
  • Milch zum Bestreichen
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 168 kcal / 703 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...