Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel frische Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 geh. TL Salz
Füllung
- 20 g natives Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 60 - 80 g gelbe Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 60 - 80 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 500 g Champignons, geputzt, in dünnen Scheiben
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 2 frische Chili, entkernt
- 20 g Milch zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 703 kJ / 168 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Gefülltes Brot
1 Std. 20 Min
Calzoni mit Gemüse und Schinken
1 godz. 45 min
Pizzabrot
2h
Champignonpizza
1h 40min
Mediterrane Pesto-Blume
1 Std.
Paprika mit Kartoffelfüllung
1 godz. 30 min
Neapolitanischer Kranz
2h 15min
Pizzarolle
1h 40min
Teigtaschen mit Fetakäse
1 Std.
Frischkäse-Tomaten-Schnecken
2 godz. 10 min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 Std. 20 Min