Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 5 Eier
- 515 g Wasser
- 15 g Olivenöl
- 70 g Bergkäse, in Stücken
- 250 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken
- 2 TL Salz
- ½ Bund Schnittlauch, frisch
- 300 g Spinat, frisch, grob geschnitten
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 100 g Frischkäse
- 40 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1902 kJ / 454 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45 Min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Gebackene Speckknödel
50 Min
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1 Std.
Bärlauch-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Spargel-Hollandaise-Tarte
1 godz. 50 min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55 dk
Erdbeerchutney mit grünem Pfeffer
1 godz. 5 min
Flammkuchen mit Forelle
1 Std.
Germknödel mit Wildkräutern und Paradeisragout
1 Std. 25 Min
Grießknöderl mit Nougatfülle
3 Std. 40 Min
Kärntner Kasnudeln
1h 45 min