Rôti de porc, purée de pomme de terre et choucroute

Rôti de porc, purée de pomme de terre et choucroute

4.0 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 100 g de lardons
  • 500 - 600 g de filet de porc
  • 2 c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 1 - 1 ½ c. à café de paprika doux
  • 6 - 8 tranches de bacon, fumé (60-80 g)
  • 500 g de choucroute en conserve
  • 1 feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)
  • 3 baies de génévrier (opcjonalnie)
  • 500 g d'eau
  • 750 g de pommes de terre en morceaux (3 cm)
  • 250 g d'oignons coupé en deux
  • 3 c. à soupe d'huile de friture
  • 140 g de lait
  • 40 g de beurre
  • 2 - 3 pincées de noix de muscade moulue

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 590 kcal / 2467 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...