Flammekuche aux pommes de terre

Flammekuche aux pommes de terre

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 morceaux

Składniki

Pâte
  • 200 g de farine
  • 100 g de beurre froid, en morceaux
  • 70 g d'eau glacée
  • 1 c. à café de sel
Garniture
  • 450 g de pommes de terre en dés
  • 50 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de jus de citron
  • ½ brin de thym, frais feuilles lavées et essorées
  • 1 c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre, moulu
  • 100 g de lardons

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 93 kcal / 390 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...