Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 200 g de farine
- 100 g de beurre, froid, en morceaux
- 70 g d'eau, glacée
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 450 g de pommes de terre, en dés
- 50 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de jus de citron
- ½ brin de thym, frais, feuilles lavées et essorées
- 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre, moulu
- 100 g de lardons
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 390 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tarte flambée au lard
40 min
Empanada au thon (pâté)
1h 10min
Tarte aux pommes facile
45 min
Quiche poireaux-lard
1h
Hiboux en fromage
Brak ocen
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Beignets au sérac
Brak ocen
Tartelettes aux fraises
1 Std. 15 Min
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 Std. 20 Min
Compote de pommes pour les provisions
30 min
Gâteau en forme de chiffres pour les 50 ans de Thermomix®
5h