Gratin de chou-fleur

4.8 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de Gruyère en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 1 chou-fleur (env. 1000 g), détaillé en bouquets
  • 50 g de farine de blé
  • 40 g de beurre
  • 500 g de lait
  • ½ c. à café de sel selon vos goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu selon vos goûts
  • 1 - 2 pincées de noix de muscade moulue (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 1273 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 5.1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...