Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de Gruyère, en morceaux (opcjonalnie)
La pâte
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre, salé ou non salé, coupé en morceaux, et un peu pour fariner
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 200 g de cubes de bacon
- 4 oeufs
- 50 g de lait
- 100 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- ¼ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre noir, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de pomme de terre
50min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Mousse au chocolat
3h 20 min
Ratatouille
40min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Lasagne à la bolognaise
2 godz. 30 min
Spaghetti carbonara
40min
Gratin de chou-fleur
55min
Mayonnaise
5 min
Pâte brisée
5 min
Sauce béchamel
15min
Cookies aux pépites de chocolat
50min