Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frosting al formaggio
- 150 g di panna (30-40% di grassi)
- 90 g di zucchero
- 2 limoni
- 175 g di formaggio fresco spalmabile
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
Cupcake
- 100 g di mandorle pelate
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 130 g di zucchero grezzo di canna
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 2 limoni, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 150 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 36 cioccolatini assortiti o ovetti di cioccolato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1780 kJ / 425 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 Min
Pink velvet cake
7 Std. 20 Min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5min
Smiley cake pops
2 godz. 30 min
Chocolate muffin
35 Min
Muffin arcobaleno
1 Std.
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30 min
Blu frosting cupcake
1 Std. 30 Min
Cream tart
4 Std.
Mini muffin con frosting al mascarpone
1 Std.
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1 Std.
Torta foresta nera
3 Std.