Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco
- ½ cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 60 g di burro
- 370 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno tortelli
- 100 g di pancetta
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di burro fuso
- 2 cucchiai di foglie di salvia secca
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 176 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coppe di Garibaldi
1 Std. 5 Min
Panettone farcito
6h 45min
Brioche alle erbe con verdure grigliate e scamorza
5 Std. 30 Min
Galette des rois ai marroni
Brak ocen
Maltagliati al basilico con tartufi di mare
2 Std.
Cappelletti reggiani
2 Std.
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Tortelli verdi
3 Std. 30 Min
Tortelli di patate e ricotta
1 Std. 20 Min
Tortellini alla bolognese
1 Std. 20 Min
Panettone gastronomico
26 Std.
Tigelle
3h 50min