Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 200 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco
- ½ cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 60 g di burro
- 370 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno tortelli
- 100 g di pancetta
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di burro fuso
- 2 cucchiai di foglie di salvia secca
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 176 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli pugliesi
1h 15min
Tortellini in brodo
1 godz. 20 min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 godz. 20 min
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2sa
Alberelli al cioccolato
4h 25min
Paccheri filanti al gratin
1h 35 min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20 min
Crema fritta alla veneziana
1 Std. 30 Min
Piadine di patate
9 godz. 25 min
Pane pesto e pomodori
3hod. 55min
Ravioli al radicchio
1h 10 min
Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe
1 Std. 30 Min