Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de aceite para freír
- 150 g de garbanzos secos
- 150 g de harina
- 5 ramitas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas (sin piel ni espinas)
- 300 g de agua muy fría
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 2 huevos
- 60 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 57.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de cocido madrileño
9h 15min
Sopa de picadillo con garbanzos
1h
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 Min
Magras con tomate
40 Min
Empanada de dátiles y beicon
1h
Porra antequerana
1u. 10min
Salmorejo para dos
45 min
Ajoblanco
5 min
Pestiños andaluces
1h
Tortillitas de camarones (sin gluten)
50 min.
Salmorejo
10 min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 min.