![Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter) Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b0e5e870700dffad6c28c203b581f14/Derivates/3c06737a097c6c1a397a579a5af0183e366b7cd6.jpg)
Wersje kompatybilne
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fresh shiitake mushrooms, whole, stems removed (approx. 6-7 mushrooms)
- 150 g white cabbage, thickest part of the core removed, cut into 1-2 wedges to fit through feeder
- 200 g zucchini, unpeeled and trimmed
- 100 g carrot, peeled and trimmed
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, cut into pieces
- 40 g sesame oil
- 2 tsp white sugar
- 2 tsp fish sauce
- 2 tsp soy sauce
- 40 g oyster sauce
- 50 g bean sprouts
- 14 pieces spring roll pastry sheets (21 cm)
- vegetable oil, to fry
- sweet chilli sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 378.5 kJ / 90.5 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 337.3 mg
Alternatywne przepisy
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter)
1h
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter)
30min
Milo® mousse
1h 5min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45min
Chicken gyros with tzatziki
30min
Walnut cake with coffee frosting
1h 10min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1h
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1h 30min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55min
Krispy fried chicken
25min
Smash burger taco
40min