Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 duck, whole boneless (approx. 1500 g) (see Tips)
- 3 tsp sea salt
- 2 ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ tbsp dried marjoram
- 100 g brown onion, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter
- 150 g chicken liver, without veins or membranes, cut into 2-3 cm pieces
- 200 g turkey mince, broken into pieces
- 15 pitted prunes
- 40 g breadcrumbs
- 1 egg
- 50 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2509.2 kJ / 597.4 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 704.7 mg
Alternatywne przepisy
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25 min
Cooking gnocchi or pasta
35min
Mushrooms with pistachio butter
35min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
"Little house" slice
6h 30 min
Halva semifreddo
7h 30 min
Cacao cinnamon eggnog
25 min
Mocha ice cream cake with Champagne snaps
9 Std. 40 Min
Quark
3h
Davidson plum cheesecake slice
2 Std. 45 Min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Burger pickles (Thermomix® Cutter, TM6)
Brak ocen