Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 duck, whole boneless (approx. 1500 g) (see Tips)
- 3 tsp sea salt
- 2 ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ tbsp dried marjoram
- 100 g brown onion, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter
- 150 g chicken liver, without veins or membranes, cut into 2-3 cm pieces
- 200 g turkey mince, broken into pieces
- 15 pitted prunes
- 40 g breadcrumbs
- 1 egg
- 50 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2509.2 kJ / 597.4 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 704.7 mg
Alternatywne przepisy
Heat-Treated Eggs
20 Min
Es Kuwut (Honeydew and Coconut drink)
15 min
Acar Timun (Cucumber Acar)
Brak ocen
Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Light blue coloured eggs
Brak ocen
Tiramisu
5 godz. 20 min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Tiraccino
1 Std. 5 Min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 godz. 30 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2hod. 20min
Spumone al caffè
5 Min