Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g full cream milk
- 80 g olive oil
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour, plus extra for dusting
- 2 tsp sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 6 - 8 sprigs fresh mint, leaves only
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 160 g cream cheese
- 3 tsp nigella seeds
- plain flour, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1125.8 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40 min
Hazelnut chocolate brioche
2 Std.
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Cheese pies
1h 25min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Three cheese pides
1h 40 min
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
1h 20 min
Blueberry brioche buns
1 Std. 50 Min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min