![Celebration saffron and sage bread with ginger butter Celebration saffron and sage bread with ginger butter](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF381B20-89FD-4A2C-B60F-45912AF133E2/Derivates/16C7068A-75C8-4725-B20C-10F443C0E49A.jpg)
Wersje kompatybilne
Celebration saffron and sage bread with ginger butter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Saffron and sage bread
- 200 g mixed dried fruit (e.g. apricots, cranberries, sultanas)
- 100 g nuts (e.g. walnuts, pecans, pistachios)
- 150 g water
- 1 pinch saffron
- 1 dried bay leaf
- 4 allspice berries
- 500 g baker's flour
- 10 g dried instant yeast
- 50 g honey
- 3 eggs
- 40 g unsalted butter, softened
- 150 g full cream milk
- 1 pinch salt
- 15 fresh sage leaves, finely chopped
- 1 tsp ground cinnamon
Ginger butter
- 120 g glacé ginger
- 1 tsp ground ginger
- 150 g unsalted butter, cut into cubes (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1878.8 kJ / 447.3 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 48.3 mg
Alternatywne przepisy
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Rye loaf
40min
Sausage dogs
2h 5min
Apple and cucumber relish
10min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 godz. 20 min
Mixed berry clafoutis
40min
Hemp milk
5min
Hot turmeric apple cider
20min
Hazelnut chocolate brioche
2h
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 godz. 25 min
Caraway rye bread
18h 20min
Mick's ciabatta rolls
21 Std. 20 Min