Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de tomate maduro en cuartos
-
50
g de vinagre de vino blanco
lub 50 g de vinagre de manzana - 4 - 6 ramitas de albahaca fresca (solo las hojas)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
-
500
g de cubitos de hielo
lub 500 g de agua muy fría
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1 Std.
Gazpacho de pimientos
10 Min
Gazpacho de cerezas con hierbabuena
10 Min
Chupitos de gazpacho de melocotón con caviar de mora
1 Std. 10 Min
Gazpacho verde
10 Min
Gazpacho de melón
15 Min
Gazpacho de remolacha
10 Min
Gazpacho de manzana verde
10 Min
Gazpacho de melón
10 Min
Gazpacho de aguacate
10 Min
Gazpacho de mango
15 Min
Gazpacho de zanahorias
10 Min