Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 aubergines, coupées en deux
- 40 g d'huile d'olive
- 60 g d'échalotes
- 150 g de poivron rouge, détaillé en cubes
- 200 g de tomates, coupées en morceaux
- 300 g de restes de viande cuite, coupés en petits morceaux ou effilochés
- 2 c. à soupe d'herbes aromatiques fraîches (persil, coriandre, cerfeuil...)
- 30 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1514.5 kJ / 363.8 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 76 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgettes farcies à l'orientale
55min
Aubergine farcie
1h 5min
Gratin d'aubergines à l'italienne
1 Std. 20 Min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1 Std. 20 Min
Aubergines à la bonifacienne
2h
Miniclafoutis d'aubergine, orge perlé et dip de courgette
12 godz.
Lasagne de veau aux légumes grillés
1h 30min
Tarte aux champignons, poulet et tomates
1 Std. 20 Min
Courgettes farcies au canard
1h 5min
Aubergines farcies à l'orientale
1 Std. 15 Min
Tajine de poulet aux légumes de printemps
1h
Lasagne à la bolognaise et ricotta
2h