Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Milch
- 1 Pck. Trockenhefe
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
Belag und Fertigstellung
- 500 g Blumenkohl
- 200 g Feta
- 200 g Schmand
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 16 Scheiben Bündnerfleisch, dünn geschnitten
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gemüsepastete in Filoteig
1 godz. 20 min
Spargelquiche
1h 15min
Baiser-Nusskuchen
1 godz. 20 min
Gefüllter Blumenkohl mit Fisch, Kartoffeln und Currysauce
10 godz.
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1 godz. 30 min
Feigen-Charlotte
3 godz. 40 min
Grünkohltarte
2 Std.
Grünkohl-Quiche
1 godz. 30 min
Blumenkohl-Gratin mit Ei
35 min
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Champignon-Schinken-Quiche
1 Std.
Lachs-Spinat-Quiche
1h 10min