Lavendelcreme

Lavendelcreme

3.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Milch
    300 g
  • Lavendel mit Blüten, und etwas mehr zum Garnieren
    2 Stängel
  • Gelatine
    4 Blätter
  • Wasser zum Einweichen
  • Eier getrennt
    3
  • Honig z.B. Lavendelhonig, flüssig
    60 g
  • Zitronenschale abgerieben
    1 TL
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 165 kcal / 689 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 130 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...