Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della cheesecake
- 200 g di biscotti secchi a pezzi
- 50 g di gherigli di noci
- 1 cucchiaino di aroma al Rum
- 90 g di burro fuso
Crema al mascarpone
- 500 g di mascarpone
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 180 g di latte condensato
Terminare la preparazione
- 125 g di lamponi freschi, lavati ed asciugati
- codette colorate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2171 kJ / 519 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 40.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake ai mirtilli
5h
Dolce riccio
1 godz. 20 min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Cheesecake cotta alle fragole
5 godz. 10 min
Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati
4h 25 min
Semifreddo pesche e albicocche
3h 35min
Crema di pesche caramellate e cannella
2 godz. 15 min
Meringata alle fragole
2 godz.
Cheesecake all'uva fragola
10h
Tiramisù alle fragole
3 godz. 30 min
Mini cheesecake
4 godz. 15 min
Cheesecake ai lamponi
3 godz. 20 min