Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
chalota
lub ½ diente de ajo - 30 g de dados de beicon ahumado
- 1 ramita de romero fresco (solo las hojas)
- 40 g de aceite de oliva (y un poco más para servir)
- 600 g de judías blancas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 750 g de caldo de pollo
- 200 g de pasta seca (p. ej. tiburones)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- aceite de oliva para regar
- 30 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 13.85 g
- Węglowodany
- 40.17 g
- Tłuszcz
- 13.15 g
- Błonnik
- 6.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Garbanzos con fideos y mejillones
20 Min
Garbanzos a la catalana
35 Min
Garbanzos con arroz
35 Min
Papas, judías y fideos
30 min
Guiso de judías pintas con arroz
40 Min
Sopa de pasta y judías pintas
40 Min
Lentejas con arroz
40 Min
Sopa de arroz y garbanzos
30 min
Arroz a lo pobre
40 Min
Caracolas con champiñones y garbanzos
20 Min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min