清燉雞湯
TM6 TM5

清燉雞湯

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 10 克 嫩薑 ,切片
  • 10 克 去籽紅棗 ,洗淨,瀝乾
  • 10 克 黃耆 ,洗淨,瀝乾
  • 800 克 水
  • 1 ½ 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
  • 300 克 帶皮帶骨雞腿肉 ,切塊(約4公分),預先川燙去血水
  • ¼ 茶匙 鹽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
827.7 kJ / 197.8 kcal
Białko
25.4 g
Węglowodany
6.4 g
Tłuszcz
7.4 g
Tłuszcz nasycony
321.4 g
Błonnik
2.1 g
Sód
330.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy