Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de azúcar
- 200 g de harina sin gluten de repostería
- 50 g de almendra molida
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de canela molida
- 2 cucharaditas de piel de limón rallada
- 2 huevos
- 170 g de nata (35% de grasa)
- 125 g de mantequilla muy fría, en dados de 1 cm (y algo más para engrasar)
- 400 g de agua
- 400 g de calabaza en dados de 1 cm
- 1 cucharada de maicena
- 100 g de azúcar moreno
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- ½ cucharadita de jengibre molido
- 2 pellizcos de clavo molido
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 938 kJ / 224 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 101.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de merluza, gambas y espinacas
9 godz. 30 min
Panecillos retorcidos de hinojo
3h
Tarta panal
6h
Pastel de calabaza
1 Std. 50 Min
Sushi dónuts
1 godz. 10 min
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4 godz. 40 min
Natillas de jarabe de arce
20 min
Blondies (sin gluten y sin huevo)
1 godz. 20 min
Vasitos de cheesecakes con crumble de almendras
3 Std. 50 Min
Cheesecake tricolor
4h 30min
Pan de Pascua Cozonac (Kozunak)
5h
Bizcocho de calabaza sin gluten
2 godz. 20 min