Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de tomate maduro limpios y cortados por la mitad
- 1 - 2 dientes de ajo
- 6 cubitos de hielo
- 1 cucharadita de sal
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 20 g de zumo de limón
- 24 - 26 hojas de albahaca fresca (20 para decorar)
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 212 kJ / 51 kcal
- Białko
- 3.65 g
- Węglowodany
- 3.65 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fría de melón
10min
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1h
Gazpacho de tomate y albahaca
10min
Sopa fría de tomate, gambas y jamón
1 godz. 20 min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Gazpacho de manzana verde
10min
Crema fría de melón y manzana al aroma de limón y menta
5min
Gazpacho de aguacate
10min
Crema de guisantes dulces y polvo de kikos (Salvador Gallego)
2h 15min
Gazpacho de fresas con queso de cabra
5min
Sopa griega de tomate y yogur
10min
Crema ligera de tomate
25 min