
Urządzenia i Akcesoria
Przekładaniec cytrynowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy250 g
-
cukru200 g
-
jajek5
-
wody20 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
Masa cytrynowa
-
cukru200 g
-
skrobi ziemniaczanej80 g
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
wody letniej420 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)80 - 90 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
jajka w temp. pokojowej3
Lukier
-
cukru pudru (patrz wskazówka)100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334.1 kcal /
1398.7 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
62.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
203.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto zebra
1 godz. 35 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min