
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe jajka wielkanocne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
10 sztuk
Składniki
-
10 czekoladowych jajek, bez nadzienia np. typu Kinder Niespodzianka (patrz wskazówka)
Bita śmietana
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Pomarańczowy krem
-
95 g cukru
-
10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
355.7 kcal /
1489.2 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
27.9 g
Węglowodany
22.6 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Domowe lizaki
40 min
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Bezowe duszki
3 godz.
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Unicorn Latte
20 min
Sorbet ze śliwek i suszonych moreli
6 godz. 40 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Pierniczki-witrażyki
2 godz. 10 min
Bentō śniadaniowe
40 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min