Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and Beer Pie
- ½ oz corn starch
- 1 oz water
- 1 ½ oz olive oil, divided
- 21 oz beef meat (stew cut), cubed (1 in.), divided
- 1 tsp salt, divided
- 2 pinch fresh ground pepper, divided
- 5 oz onion, in pieces
- 5 oz leek, sliced
- 11 ½ oz brown ale
- 1 tsp fresh thyme leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
-
½
tsp meat stock paste
lub ½ meat stock cube
Pastry and Assembly
- 5 oz all-purpose flour
- 2 oz unsalted butter, cold, cubed
- 1 large egg
- ½ tsp salt
- 1 egg yolk, lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2682.2 kJ / 641.1 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1131.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup
40min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Chicken and Dumplings
45min
White Bread Rolls
3h 30min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Apple and Fig Stuffed Pork Chops
50min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
55min
Pork Stuffing Balls
1 godz. 5 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Basque Chicken
1h 10min
Beer Bread
1h 10min
Cashew Chicken Stir Fry
30min