Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho genovés
- mantequilla para engrasar el molde
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Almíbar de café y moscatel
- 30 g de azúcar
- 70 g de vino dulce moscatel
- 100 g de café solo, frío
Nata de turrón
- 250 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 1000 g de nata (35% de grasa) muy fría
Montaje
- 50 g de almendras laminadas tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3448 kJ / 825 kcal
- Białko
- 17.07 g
- Węglowodany
- 61.02 g
- Tłuszcz
- 56.96 g
- Błonnik
- 5.73 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta gijonesa
4 Std.
Semifrío de crema de whisky
1 Std.
Tarta a los tres chocolates
4h 40min
Tarta de queso al limón con cobertura de mermelada
5h 15min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Pastel de turrón y chocolate
3u. 50min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Flan de turrón
3 godz. 40 min
Tarta de queso suiza
4h 10min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4 godz. 30 min
Tarta San Marcos
4 Std.
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 godz. 10 min