Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 450 g de harina de repostería
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 150 g de aceite de oliva
- 150 g de vino blanco
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 300 g de nueces peladas
- 150 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 1 - 2 cucharadas de miel (opcjonalnie)
- 100 g licor de anís
Montaje y fritura
- 400 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 4.66 g
- Węglowodany
- 24.17 g
- Tłuszcz
- 22.17 g
- Błonnik
- 1.71 g
Alternatywne przepisy
Pastas de té rizadas
40 min
Albóndigas de bonito
45 min
Pan de sidra preñao
1h 10min
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10h 15min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2h
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1 Std. 15 Min
Rollo de bonito
1h 10min
Cubiletes (Asturias)
1 Std. 50 Min
Frixuelos de Cangas del Narcea
40 min
Pastas de avellanas
1 godz. 45 min
Crema de andaricas
50min