Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 450 g de harina de repostería
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 150 g de aceite de oliva
- 150 g de vino blanco
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 300 g de nueces peladas
- 150 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 1 - 2 cucharadas de miel (opcjonalnie)
- 100 g licor de anís
Montaje y fritura
- 400 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 4.66 g
- Węglowodany
- 24.17 g
- Tłuszcz
- 22.17 g
- Błonnik
- 1.71 g
Alternatywne przepisy
Rollo de bonito
1 godz. 10 min
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10 Std. 15 Min
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2 Std.
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1 godz. 15 min
Frixuelos de Cangas del Narcea
40 Min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Crema de andaricas
50 min
Pastel de cabracho
2h 50 min
Empanada de maíz con berberechos
1 godz. 15 min
Croquetas de bonito
9 Std. 15 Min