Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojaldre
- 200 g de harina de repostería
- 200 g de mantequilla en trozos pequeños (1-2 cm) y congelada
- 90 g de agua muy fría
- 1 pellizco de sal
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ sobre de azúcar vainillado
- 40 g de azúcar
Montaje
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Tortas blandas de anís
1h 20min
Tarta San Marcos
4h
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 Std. 15 Min
Bocaditos de torrija con corazón de chocolate
30 min
Minirroscón de Reyes
3h
Tortas de Pascua murcianas
2h
Petisús (éclairs)
1h 50min
Flores de carnaval
40 min
Bambas de nata
1h 50min
Suizos
2h 30min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Ensaimadas individuales
9h