Wersje kompatybilne
Bizcocho de turrón con salsa de chocolate blanco y turrón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de zumo de limón
- 180 g de turrón de Jijona blando
- 130 g de azúcar moreno
- 50 g de melaza de caña
- 4 huevos
- 300 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 sobre de polvo de hornear
Salsa de chocolate blanco y turrón
- 60 g de nata (35% de grasa)
- 90 g de chocolate blanco en trozos
- 10 g de mantequilla
- 20 g de turrón de Jijona blando
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1680 kJ / 401 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 119.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollitos de yogur con higos, pasas y orejones
1 Std. 50 Min
Tarta gijonesa
4 Std.
Roscón tres chocolates
4h 15min
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24 godz.
Pastel cordobés
1h 45min
Bizcocho al caramelo
3h
Tarta de chocolate blanco y negro
1 godz. 25 min
Delicia de jijona con corazón de mango
13 Std. 10 Min
Cheesecake tricolor
4 godz. 30 min
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Brownie con nueces
1 Std. 30 Min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 Std.