Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 huevos
- 500 g de leche
- 1 cucharadita de sal
-
1
cucharadita de levadura química en polvo (opcjonalnie)
lub 1 cucharadita de bicarbonato (opcjonalnie) - 500 g de harina de repostería
- 300 g de aceite para freír
-
azúcar (opcjonalnie)
lub miel para servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1676 kJ / 401 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 264.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2 Std.
Croquetas de cecina y queso de cabra
9 godz. 20 min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 godz. 15 min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 Std. 10 Min
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1 Std. 15 Min
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10 godz. 15 min
Pastel de cabracho
2 godz. 50 min
Casadielles
3h
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min
Caldo gallego exprés
30 Min