Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 huevos
- 500 g de leche
- 1 cucharadita de sal
-
1
cucharadita de levadura química en polvo (opcjonalnie)
lub 1 cucharadita de bicarbonato (opcjonalnie) - 500 g de harina de repostería
- 300 g de aceite para freír
-
azúcar (opcjonalnie)
lub miel para servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1676 kJ / 401 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 264.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones afogaos
30 min
Orejas de carnaval
30 min
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10 godz. 15 min
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Boroña con compango
2 Std. 15 Min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2h
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1 Std. 15 Min
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Casadielles
3h
Crema de andaricas
50 min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Rosquillas
30 min